Среща на министър Коларова в с колектива на българското училище в Женева

На 28 септември 2014 г. от 19.15 часа, се проведе среща на Родителския съвет на Българското училище в Женева и на г-жа Лора Рашкова – преподавател в училището, с министъра на образованието и науката – доц. Румяна Коларова. На срещата присъстваха и следните членове от кабинета на министъра: проф. Валери Младенов – заместник-министър, проф Николай Денков – заместник-министър и д-р Стойчо Стойчев – началник на кабинета.
В срещата участва и постоянният представител на РБългария в Женева – посланик Иван Пиперков.
Г-жа Лора Рашкова запозна министъра на образованието и науката с историята на българското училище в Женева, което е създадено от международни служители и е едно от най-старите български училища в чужбина. Министър Коларова се запозна и изслуша всички членове на Родителския съвет. По време на срещата, членовете на Родителския съвет потвърдиха желанието си училището да остане към ПП на РБългария, а не да съществува като самостоятелна организация по смисъла на швейцарското законодателство.
В приятна работна атмосфера, на вниманието на министър Коларова и нейния кабинет бяха поставени въпроси, свързани конкретно с работата на училището, както и въпроси, засягащи всички български училища в чужбина и които бяха уточнени с ръководството на АБУЧ.
Срещата продължи един час и завърши с разглеждането на класната стая, в която се провеждат учебните занимания.
Благодарим на доц. Румяна Коларова и нейните сътрудници за тяхното посещение, за тяхното разбиране към проблемите ни и искреното им желание да се вслушат в тях да ни помогнат за решаването им!

Лора Рашкова
директор