Последен учебен ден в неделна група „Азбукарче”

И за нас тази седмица е последната от учебната 2015-та -2016-та година. Най-напред изпратихме най-малките ни възпитаници от неделна група „Азбукарче” на възраст 4 до6 годинки.
Такова удоволствие е да видиш мъничетата ни, обгрижвани по две, а понякога и по три години от чудесните ни преподаватели: г-жа Невяна Анастасова с помощник д-р Валентина Александрова. Казвам чудесни преподаватели и не го правя по инерция, а защото дори това определение е недостатъчно, за да се определи заслугата им за обучението на най-малките ни сладури. Няма по-голяма награда от това да се трупат пред двете учителки родителите и да не смогват да благодарят, да изразят възхищението си, да ги обсипват с цветя, дето с две ръце не могат да се обхванат.

Не е нужно да се говори много – вижте видеото на линка по-долу, за да се уверите колко много знаят тези деца. И като една горда директорка на училище благодаря на колегите ми за положените майчински грижи. Тези деца наистина са и техни. А като една още по-истинска баба, благодаря на колежките ми, че включиха в тържеството и моята дошла на гости от България 4-годишна внучка Теа.

А на държавниците в България искам за пореден път да кажа онова, което отдавна твърдим от Асоциацията на българските училища в чужбина, а и въобще - всички учители в светилищата зад граница. Образованието на децата по роден език в нашите УЧИЛИЩА трябва да се обгрижва от държавата поне още от 4-тата годинка на децата. Това ранно навлизане в езика на Родината е толкова важно да започне именно от тази възраст, за да се впива коренът на тези деца дълбоко и истински в Родното!

Приятно гледане : https://www.youtube.com/watch?v=r9KxTpBOm_I&feature=youtu.be