Български куклен театър с децата от БУ “Найден Геров” – Есекс

На 24.11.2019 г. Българско училище „НАЙДЕН ГЕРОВ“ в Челмсфорд/Бишопс, графство Есекс, Великобритания, организира своя първи български куклен театър, със специалното участие на актрисите от „ИЛКОВА ТЕАТЪР“. Събитието се състоя в голямата зала на Charlton House в Лондон. В него се включиха и малки, и големи деца, със своите родители.

Представлението “ПРИКЛЮЧЕНИЕ С ЛУНА” бе великолепно! В интерактивната постановка по приказките на Доналд Бисет и сценарий на Атанас Илков, децата помагаха на Луната да спре лошото куче Бъч да прави поразии и да гони котките от задния двор, заедно с Крокотрак.

Пленяващата атмосфера, в която децата вложиха цялото си внимание и отдаденост, ни показа колко силна е магията на театъра!

За нас бе изключителна радост да видим, че деца и родители истински се забавляват. Хубавият край и неочакваните подаръци бяха прекрасна изненада за въодушевените деца, които после споделиха, че това преживяване ще трае дълго в съзнанието им.

Ето някои от коментарите…

Родители:

„Госпожо Бояджиева, Вие сте страхотна и Ви благодарим – наистина се забавлявахме! А този спомен ЩЕ трае дълго! Дори и Георги на 5 месеца гледа представлението с интерес!“ – Румяна

„Госпожо Бояджиева, благодарим Ви за прекрасния ден, който ни организирахте!“ – Надя

„Благодарим много, беше супер!“ – Мирослава

Дълбоки благодарности към „Илкова Театър“ за енергията, желанието и професионализма, които вложиха за нашите деца от Българско училище „Найден Геров“. Прекрасно е, когато с общи усилия създаваме нещо хубаво. Благодаря!

 

Илияна Бояджиева,

директор на БУ „Найден Геров“