Вълшебна Коледа в БУ „Джон Атанасов“ - Чикаго

 

Вълшебна Коледа, защото сътворява чудеса, защото предизвиква хиляди усмивки и милиони, грейнали от щастие очи.

Духът на Коледа оживява, когато срещнеш обичта на човека до себе си, когато направиш някого щастлив. Но най-хубавото нещо на Коледа е това, че тя е споделена с най-близките ни хора, затова и ние споделихме нашето тържество с голямото семейство на БУ „Джон Атанасов“ и със специалния ни гост – Дядо Коледа.

Коледната украса, красиво подредените и озвучени слайдове, прекрасната ни бъднивечерска трапеза, придадоха задушевност и топлота на нашия празник.

Наистина залата, в която се проведе тържество, се оказа тясна да побере всички родители, гости, приятели на училище “Джон Атанасов“, но пък за сметка на това ни беше широко на душите и сърцата, потопени отново в магията на святата Коледа и уникалността на българския дух. Има неща, които не могат да се обяснят – те се чувстват, те се усещат и се съпреживяват.

С прекрасно настроение, малки и големи ученици изпращаха своите коледни послания за доброта, за здраве, за плодородие, чрез песни, стихове, танци, благословии и драматизация. От сцената нашите певци, танцьори, актьори раздаваха добрина и получаваха удовлетворение от това, че са направили някого щастлив, че са накарали присъстващите да усетят в сърцето си топлината на Коледния празник.

Но най-големият подарък от Дядо Коледа тази година беше този, че той доведе със себе си един истински фокусник, който направи тържеството още по-приказно, още по-вълшебно. Драматизацията на „Дядовата ръкавичка“, представена от 4-ти клас на г-жа Ирина Димитрова, подсили още повече това настроение.

Нашите гости Иван Пенсов и Мария Танчева, с прекрасно изпълнените Румба, Самба и Ча-ча-ча, както и елегантният танц на Емили Василев от 2-ри клас, повишиха емоционалния градус и си заслужиха аплодисментите.

Изпълненията на учениците от родното ни училище отново успяха да възродят магията на Коледа. Дано това вълшебство остане с нас през цялата година.

Завършихме нашата празнична програма, както подобава – с български хора – поздрав от фолклорна формация „Хорце“ с ръководител Иринка Гочева.

След тържеството се почувствахме щастливи и умиротворени, не само защото бяхме завладени от Коледния дух, а защото в мислите си се бяхме пренесли там, на онова свещено място, което наричаме – Родина.

Весели празници!

Щастлива и благословена 2020 година!

 

Виолета Петрова,

БУ „Джон Атанасов“ – Чикаго