Награди за "Успелите деца на България" 2010 на фондация “Димитър Бербатов”, София

Децата с най-добри постижения през 2010 г.
получиха отличията на фондация “Димитър Бербатов”
лично от футболната звезда по време на церемонията
“Награди за успелите деца на България”

София, 1 юни 2011 г. – В навечерието на празника на всички деца, Димитър Бербатов лично награди децата с най-високи отличия по време на церемонията на “Награди за успелите деца на България” 2010 година, в Зала 3 на Националния дворец на културата.

Официалната церемония по връчване на наградите събра номинираните деца, техни родители, както и партньори и приятели на фондация „Димитър Бербатов”, за да отличи победителите за 2010 година.

Димитър Бербатов връчи специалната статуетка на победителите: в област Изкуства –
Мартин Йорданов от Бургас, I-IV клас; Анна Първанова от Пловдив, V-VIII клас; Пламена Георгиева от Нови Пазар, IX-XII клас. В област Наука: Евгени Кайряков от Пловдив, I-IV клас; Емилиян Рогачев от София, V-VIII клас; Румен Христов от Шумен, IX-XII клас и Аннабел Минкова, Лондон, Великобритания – Български училища зад граница. В област Спорт: Петър Божилов от София, I-IV клас; Георгия Кадоглу от Варна, V-VIII клас; Тодор Христов от Бургас, IX-XII клас и Десислава Йорданова, Шарлот, Северна Каролина, САЩ - Български училища зад граница. Децата в специалната категория Социален проект: Биляна Андонова от София за България и Таня Ковачка от Лондон, Великобритания за Български училища зад граница получиха почетен плакет и възможността да прекарат един работен ден с представителя на UNICEF. Тази година се връчи поощрителна награда за социален проект на Николас- Александър Шрайф от Лондон, Великобритания за Български училища зад граница.

„Мили деца и родители, това, че сте тук тази вечер, наистина е много голямо удоволствие за мен. Вие всички сте победители! Ще имате и тежки моменти в бъдеще, но не трябва да се предавате. Те ни правят по-силни хора. Благодаря ви, че сте тук! Поздравления за постиженията ви и ви желая още много успехи!” – каза Димитър Бербатов по време на официалното откриване.

Водещ на церемонията беше Део, а режисьор - Камен Воденичаров.

В развлекателната част участваха деца, които също са сред номинираните по проект „Награди за успелите деца на България”. На сцената на Зала 3 на НДК се изявиха Мариела Апостолова от Пловдив с родопската песен “Радице моя!”, цигуларят Виктор Тренев с изпълнението “Български танц” на Парашкев Хаджиев, многократната национална шампионката по карате Ана-Мария Абаджиева от Варна, републиканските вицешампиони по спортни танци от Бургас Михаела Антонова и Иван Иванов с изпълнение на “Пасо добле” и попизпълнителят Иван Иванов от Горна Оряховица с песента на Scorpions “Send me an angel”.

Тази година фондацията отново има подкрепа в лицето на марката Gillette и нова подкрепа на „Награди”-те в лицето на „Данон-Сердика”. Gillette подкрепят развитието на талантите у децата в област Спорт; “Данон-Сердика” подкрепят развитието на талантите у децата в област Наука, за да могат всички те да достигат нови върхове.
Церемонията и проектът “Награди...” – 2010 се осъществява с официалното партньорство на Министерството на образованието, младежта и науката, Асоциацията на българските училища в чужбина и на UNICEF. С официалното медийно партньорство на: БГ Радио, БТА, bTV Media Group, FoxLife, в. “24 часа”, информационните сайтове Vesti.bg и Sportni.bg и www.Eurochicago.com. За проекта про-боно работят компания е//маркетинг и ПР агенция „Юнайтед Партнърс”. Церемонията се осъществява със специалното съдействие и подкрепата на охранителна фирма Vip Security и Devin.
Повече информация за проекта можете да видите на уеб сайта на проекта: http://dberbatov.org/projects/nagradi/

За Фондация “Димитър Бербатов“:
Фондация “Димитър Бербатов” е основана с Учредителен акт на дарение от 07. 04. 2008 г. от Димитър Бербатов, воден от желанието си да допринесе за личностното усъвършенстване и реализация на децата на България.
Основната мисия на Фондацията е всестранно да подпомага младите хора да се образоват, да развиват своите дарби и заложби, както и да им дава шанс да ги споделят със света. Фондацията се самоопределя за осъществяване на дейност в обществена полза. Тя е неправителствена, нерелигиозна и политически независима обществена организация.

За допълнителна информация:
United Partners Ltd.
Ива Григорова
Тел.: 02/832 33 44, 0888 700 633
E-mail: iva.grigorova@united-partners.com