Конкурс по четене на роден език за български ученици в чужбина, VI издание

 

 

Уважаеми любители и пазители на българския език,

Имаме удоволствието от името на НУ за български език и култура „24 май“ – Бад Липшпринге и БНУ „Аз Буки Веди“ – Кьолн да Ви поканим на VI-тото издание на Международния конкурс по четене на български език за ученици от 1-ви и 2-ри клас в чужбина!

Tазгодишното издание на Конкурса ще се проведе в зала на Липе – Институт в Бад Липшпринге, на 12 юни 2022 г., от 11:00 ч.

Покана и правилник за участие в конкурса тук – Покана и правилник 2022

Моля, запознайте се подробно с приложената покана и правилник, и придружаващата Ексел таблица, свързани с Конкурса, ако желаете да участвате.

Крайният срок за записване за участие на училище в Конкурса е 15.05.2022 г., 23:59 часа (немско време), с изпращане на попълнена таблица в Ексел – Таблица за записване за Конкурса 2022. Записванията за петото издание на Международния конкурс по четене ще се приемат на училищната поща на НУ за български език и култура „24 май“, Бад Липшпринге: bbk@24mai.de.

След тази дата, до 01.06.2022 г., 23:59 часа (немско време) ще можете да подадете и точните данни на двама участници от училище от първи клас и двама от втори клас, заедно с родителски разрешения за регистрация на конкретните участници в Конкурса.

Потвърждение за записване и изпращане на текстовете за подготовка за I-ви кръг: веднага след получаване на заявка за участие на училището в Конкурса.

Ако имате въпроси, ние сме на Ваше разположение.

„Аз обичам да чета, аз обичам да мечтая…“

 

С пожелание за здраве от организаторите и инициаторите:

Красимира Русева,

училищен ръководител на Неделно училище за български език и култура „24-ти май“
към Сдружение за насърчаване на българското образование и култура „24 МАЙ“ –
Бад Липшпринге, Германия

Web: www.24mai.de
Mail: bbk@24mai.de
Facebook: https://fb.me/e/3gJag4Szb

и Росица Байрактарски,

училищен ръководител на БНУ „Аз Буки Веди“ –
Кьолн, Германия

Web: www.azbukivedi.de
Mail: info@azbukivedi.de
Facebook: https://www.facebook.com/groups/azbukivedi/