Откриване на учебната 2012-2013 година в Българското училище към Посолството в Лондон

Отново на училище - нова година , нов късмет!

Отново е септември, отново училищните български звънчета пропяха по целия свят, за да огласят началото на 2012-2013-та учебна година. За много български училища зад граница това ще е първата година, в която ние ще сме официално признати като част от образователната система на България. Постановление 334 на Министерския съвет вече е факт. Чака ни отговорна работа и ще я вършим както се полага.

За Българското училище към Посолството на България в Лондон учебната година започна в три последователни дни. На 15.09.2012 г. открихме годината с гимназиалния ни курс, където преподава г-жа Здравка Владова - Момчева. Децата идваха с букети и усмивки, за да прегърнат любимата си учителка, която им липсваше през лятото.

На 15.09.2012 г. най-мънинките наши ученици в предучилищна група "Абукарче" бяха посрещнати нежно в класната ни стая от преподавателя си г-жа Невяна Анастасова и помощник-преподавателя г-жа Валя Александрова, а също и от кака Катя и батко Краси, които работеха с тях през последните 3 години, но сега се разделиха с децата, за да поемат в друга посока своя млад живот.

На 17 септември най-тържествено с голям празник в залите на българското посолство посрещнахме новите първокласници. Посланик Константин Димитров отправи поздрав към всички ученици, родители, преподаватели и откри учебната година за 1 клас.

Този септември нашето училище започна своята 26-та година. За да изразим огромната си благодарност към всички посланици и дипломати, които милееха и се грижеха за училището ни от 1987 г. до сега и спомогнаха то да постигне своя успех, колективът ни номинира Българското посолство на република България в Лондон за наградата на британската неправителствена организация GRASSROOT DIPLOMAT в
категорията "Социални проекти и подкрепа на неправителствени организации". Девизът на тази организация е "Да сближим гражданското общество и политиците".

Г-жа Лидия Гюнелиева - преподавател по история и география, посрещна децата с прекрасна питка и медец, за да е сладко на децата времето, прекарано в училище.

Г-жа Елена Роблес - нашият хореограф, подари на децата български знаменца, за да им е празнично и българско. С усмивки и любов първокласниците прегърнаха своите първи буквари и поздравиха всички присъстващи с изпълнения на български детски стихчета. Вижте в приложението снимките от нашите празници, а по-долу може да се порадвате и на видео кадри от нашето тържество.

На този линк, тържеството по случай посрещането на първокласниците в Българското училище към Посолството
на България в Лондон, Великобритания.

На този линк, малките първолаци рецитират.

Да е спорна и честита на всички ни новата БЪЛГАРСКА 2012-2013 УЧЕБНА ГОДИНА!

Снежина Мечева
директор на Българското училище
към Посолството на България в Лондон, Великобритания