Последен звънец в БУ "Иван Станчов" - Лондон

 

 

На нашите Азбукарчета, най-малките ни ученици от подготвителните групи, се падна честта да ударят наистина последния звънец в Българското училище „Иван Станчов” към Посолството на България в Лондон.

Предишната седмица големите от 1 до 12 клас вече започнаха своето волно лято.

На 25-и юни залите на Българското посолство в Лондон се изпълниха с деца, родители и гости, за да отпразнуваме заедно постигнатото през годината.

Децата от двете ни неделни групи представиха празнична програма, която развълнува всички с включените „Аз съм българче“, „Родна стряха“, „Татковина“, „Родна реч“ и други емблематични стихотворения. Пяхме песен за азбуката, за българското знаме и най-любимата на всички - „Училище“ или, както ние си я знаем - „Детенце хубаво, пиленце любаво…“, по всеизвестния текст на Иван Вазов.

Малките ни изпълнители блестяха с таланта си, уверени и горди! И предизвикаха много аплодисменти, радост, дори сълзи на умиление!

В края на програмата бъдещият първолак Ади и неговата сестричка Деа, бъдещо Азбукарче, поднесоха изненада на учителите – стихотворение, което сами бяха избрали и научили: „Благодаря ти, моя учителко добра! Ти майка беше втора в радост и беда!...“

Нищо повече не може да се каже…

Нашите Азбукарчета получиха своите удостоверения, както и по една чудесна българска книжка.

После заслужено се отдадохме на богата почерпка, с погача и шарена сол, баница, сладкиши, различни лакомства и дори домашно приготвена торта, с която Белти ни почерпи за рождения си ден, а всички вкупом му изпяхме песен за поздрав.

Последваха прегръдки, топли думи от признателните родители и развълнуваните учители, грейнали детски усмивки, глъч и радост, пожелания за щастливо лято…

Летете, пиленца любави! Играйте и пейте, детенца хубави!

А ние, Вашите учители, ще Ви очакваме наесен отново в клас! За първия звънец…

 

Невяна Анастасова,

БУ „Иван Станчов“ към Посолството на България в Лондон