Коледен поздрав от БУ "Св. св. Кирил и Методий" - Лос Анджелис

 

Скъпи колеги и приятели,

В навечерието сме на най-светлите Рождественски и коледни празници.

Бъдни вечер, Коледа, Нова година - в тези дни осмисляме живота си, ставаме по-добри и вярваме в чудеса.

Нека запазим чистотата на мислите и щедростта на сърцата си! Нека доброто ражда добро!

Нека огънят в огнището не загасва! Бъдете здрави и щастливи, Вие и семействата Ви!

Весела и споделена Коледа! Мирна, щастлива и благодатна да бъде 2024-та година!

 

Топли поздрави,

Живка Костова

БУ "Св. св. Кирил и Методий'' - Лос Анджелис

 

A ето как зазвъня "Коледен звън" на нашето тържество:

 

 

Какво е Коледата без деца?
Без детски смях и весели лица?

Какво е КОЛЕДАТА в Лос Анджелис без КОЛЕДНИЯ звън от тържеството на българското училище “Св. св. Кирил и Методий”?

 

 

За българските деца, живеещи в Лос Анджелис, съботният концерт беше истинска КОЛЕДНА ПРИКАЗКА за нашите традиции, за народните песни, звучали от столетия до днес, за Коледните ни обичаи, въплатили любовта към семейството и рода, добротата и уникалния талант на нашия народ.

 

 

Магията на празника започна с “Концерт за цигулка на Антонио Вивалди 3-та част”, в изпълнение на обаятелния и много талантлив Теодор Михалев от 9-ти клас, а всички присъстващи бяха сърдечно приветствани от г-жа Живка Костова, директор на училището, и от генералния консул на Р България, г-н Бойко Христов.

 

 

Имаше коледни приветствия и от други гости на тържеството.

 

 

Очарователните водещи на тази специална вечер, Захара и Иси, представиха сръчните джуджета и малките снежинки от детската градина и предучилищната група, които изтанцуваха своя първи зимен танц на сцената, рецитираха стихчета и тропнаха хорце, с което посрещнаха чакания от всички с голямо нетърпение Дядо Коледа!

 

 

По-големите ученици изпълниха сценката “Бъдни вечер и Коледари”, разказвайки за традиционните ястия и пресъздавайки уюта и топлината на Коледната вечер - обичай, съхранен и предаван от поколение на поколение с много любов.

 

 

Слънчевите Ванеса и Вероника Танушев от 4-ти клас рецитираха стихчета за зимните ухания, а сладкогласната Вивиан Стойкова и нейният чаровен брат Борко изпълниха зимни песнички.

 

 

Сурвакарски благопожелания за по-добра и успешна Нова година, за година, пълна със здраве, сполука и благоденствие, отправиха учениците от 1-ви, 2-ри и 3-ти клас като пресъздадоха обичая Сурва, изпяха песента “Сурва, сурва година” и изтанцуваха Джиновски танц.

 

.

 

За приповдигнатото празнично настроение допринесе и “Варненския танц” на учениците от 6 до 9 клас, както и песента “Коледен звън”, изпълнена от всички ученици и учители!

 

 

"Коледата е време, когато трябва да бъдем по-добри и по-щастливи!"
"Коледата е време да прегърнем близките си и да им кажем колко много ги обичаме!"
"Коледата е време, когато си пожелаваме най-скъпите и ценни подаръци, подаръците, които НЕ могат да се купят с пари - здравето, уважението и обичта!!!” това бяха само някои от пожеланията, които учителите отправиха към децата и техните родители, без чиято помощ това тържество не би могло да се осъществи!

 

 

Накрая Дядо Коледа зарадва с подаръци всички послушни малки и големи малчугани. А всички присъстващи се насладиха на вкусната Коледна трапеза, приготвена с огромната помощ и съдействие на родителите и приятелите на училището.

 

 

Тържеството завърши с томбола и кръшни хора, но споменът, настроението и магията на Коледата ще продължат да изпълват сърцата ни през целия празничен сезон.

 

 

Честита Коледа и щастлива Нова година от българското училище “Св. св. Кирил и Методий” в Лос Анджелис!''

 

 

Текст и снимки:

БУ "Св. св. Кирил и Методий" - Лос Анджелис