Коледно тържество в Саарбрюкен на БУ "Васил Левски"

 

Магията на Коледа отново ни събра. Децата се множат. Трупаме мъдрост и приятели. Раздаваме щедри усмивки.

 

 

Това сме ние от Българско училище "Васил Левски" в Саарбрюкен с филиал в Кайзерслаутерн, а вече и в Хомбург.

 

 

В неделята на 17 декември се потопихме във вълшебството на коледния празник с богатството на българските традиции и обичаи, с много песни, танци и прекрасни стихчета.

 

 

На сцената заблестяха снежинките и се разнесе пухкав, бял сняг. На Коледа идват мечтите, на Коледа светят елхите, а подаръкът под елхата е жест на любов.

 

 

Големите ученици пресъздадоха вълнуващия и вдъхновяващ разказ на "Даровете на влъхвите" на О'Хенри и припомниха на многобройната и вече поотраснала публика тази безсмъртна история, която докосва с темата за саможертвата и истински ценните неща в дните ни.

 

 

Край огнището малчуганите разказаха за ритуалите на Бъдни вечер. Чухме благослова на коледарите и сурвакарите. Танцувахме с адреналинките и плакахме с "Я кажи ми, облаче ле бяло".

 

.

С чудния звън от шейната и веселия детски глъч, в трепетно очакване посрещнахме Дядо Коледа, а той раздаде най-чаканите и любими подаръци.

 

 

И тази година отрупахме масите с лакомства и вкусни български ястия. Имахме си и традиционния коледен базар с картички, сурвачки и сувенири, изработени от сръчните ръце на учениците.

 

 

А дансинга открихме с нашенски хора.

 

 

Пожелаваме Ви мир, здраве и повече топлина в сърцата.

Догодина, до амина!

 

 

Мария Димитрова

Снимки: БУ "Васил Левски" Саарбрюкен - Кайзерслаутерн - Хомбург