Коледа в БУ "Иван Вазов" - Престън и Ланкастър

 

Българско училище "Иван Вазов" - Престън отпразнува своята трета Коледа в Престън и първата в Ланкастър

 

 

За децата от Престън това беше един наистина вълнуващ момент, защото този път участници в програмата бяха само родителите.

Нашите всеотдайни татковци пресъздадоха част от българските коледни традиции. Коледарската им дружина не само изпълни тайнството на коледуването, но и отдели време да разкаже и обясни на децата и гостите какво всъщност представлява този обред, откъде води началото си и защо е дълбоко вкоренен в нашата традиция.

.

.

Магията на празника беше допълнена от куклен театър по приказката "Момче и вятър". Тази идея и нейното реализиране дойдоха от нашите дейни майки.

Учениците ни от Ланкастър пък се сгряха в "Дядовата ръкавичка" и сами пресъздадоха приказката.

Кукерски чанове и коледарски песни се разнесоха и в новото ни училище, за да прогонят всичко лошо и да отворят път за здрава и благодатна нова година.

За награда за положените усилия през годината дойде и Дядо Коледа, за да ни раздаде подаръците, за които му бяхме писали. Добрият старец не пропусна нито едно дете, защото в класните ни стаи и в Престън, и в Ланкастър има само ученолюбиви, работливи и неуморни малчугани.

Светли и споделени празници, колеги!

 

Ралица Бойкова,

училищен ръководител на БУ "Иван Вазов" - Престън/Ланкастър

Снимки: БУ "Иван Вазов" - Престън/Ланкастър