Юбилейният коледен концерт на "Гергана" - Ню Йорк

 

Най-старото и голямото българско училище в трите щата Ню Йорк, Ню Джърси и Кънектикът отпразнува за 20-ти пореден път своя Коледен празник.

 

 

На голямата сцена в аудиториума на училището играха гимнастика, танцуваха, пяха, декламираха и представиха театрално-музикални откъси над сто възпитаници на "Гергана". Във веселия и пълен с много настроение концерт участваха с радост и родителите на децата.

 

 

Публиката беше поздравена от Генералния консул на Р България в Ню Йорк г-н Ангел Ангелов и от училищния ръководител на училище "Гергана" Нели Хаджийска.

 

 

Диригентката на хора мис Краси внимателно си проправяше път сред многобройните деца-зрители, за да стигне до мястото за дирижиране.

 

 

Мис Нели помагаше навсякъде, където е нужно, и с усмивка разказа, че 20 години след като децата й са участвали в първия концерт на "Гергана", днес на сцената ще пее и нейната внучка.

 

 

Пианистката на училището мис Лора не само свиреше и пееше заедно с децата, но и подсказваше, когато трябва, реплики.

 

 

Мис Ваня се справи чудесно в ролята си на учител и ръководител на групата по народни танци, която расте "не с дни, а с часове".

 

 

Мис Джина се представи еднакво добре в ролята си на водещ на концерта, ръководител на театралното ни студио, актриса и певица.

.

 

Мистър Вал, както винаги, озвучаваше концерта, подсказваше стиховете (той няма нужда дори от текст пред себе си), пееше в смесения хор и от време на време дори държеше в ръце внучката си, която на този концерт участваше за първи път в хора на най-малката предучилищна група.

 

 

Мис Дима украси сцената и беше прекрасна в ролята на Снежанка.

 

 

Мис Мадлена успя да възхити публиката с всички свои възпитаници от студиото ни по гимнастика. Децата бяха усмихнати и прекрасни по време на изпълненията си!

 

 

Мис Ева също влезе в няколко роли - на учител в музикалния ни театър, на актриса в театралната група за родители, на певица в смесения ни хор и на член на родителския съвет, който организира Коледното ни парти. Не успя само да покаже уменията си при йога от класа на мис Ванеса.

 

 

Мис Илияна и мис Мария наставляваха до последната минута децата, които декламираха на сцената.

 

 

Благодарности на Ива Събчева, която се погрижи за нашата Коледна сценка и подготви четирите деца, разказващи за българските Коледни традиции около софрата. А също на Еми и Антон Антонови за чудните коледарски дрехи на нашите герганчета!

 

 

Благодарим на целия Родителски съвет - Ива, Еми, Петьо, Павлина и Ева, които направиха незабравимото ни парти след концерта!

 

 

Български детски хор и училище "Гергана" - Ню Йорк

Снимки: Ива Събчева, Яна Хаджийска, Нели Хаджийска