Убилеен празник на буквите за първокласниците в "Гергана" - Ню Йорк

 

 

Юбилейният празник на буквите за първокласниците от училище "Гергана" - Ню Йорк на 7 април 2024 г. премина необикновено весело. Децата бяха аплодирани след всяко добре казано стихотворение (всички, без изключение се бяха справили отлично) или песен. "Вече сме грамотни" прозвуча многократно от ентусиазираните ни деца.

 

 

По-големите ученици в народни носии представиха драматизация на обичая "лазаруване" и танцуваха в предусещане на идващите празници.

 

 

Онези от първокласниците, които не успяха да дойдат на живо, записаха изпълненията си (сред тях бяха Букварчето и Читанката) и децата на сцената изслушаха изпълненията им с голям интерес. Първокласниците получиха своите първи Читанки, по една книжка "Мечо Пух" и други изненади и подаръци.

 

 

Генералният консул на Р България г-н Ангел Ангелов поздрави сърдечно общността и участва в раздаването на книгите и читанките.

.

 

Голямата торта, приготвена от учителката на първи клас мис Ваня, беше изядена само след като беше прочетено всичко написано върху нея.

 

 

С бурни аплодисменти бяха посрещнати майките, учителите и гимназистите, облечени с дрехи с народни мотиви, дело на дизайнерката Мая Неделчева, която е на гости на училище "Гергана".

 

 

Участниците в това модно ревю бяха наистина първокласни и създадоха чудно-весело настроение в залата. Никой от тях нямаше опит в модни ревюта, но всички влязоха в ролите си на часа и завладяха публиката.

 

 

Български детски хор и училище "Гергана" - Ню Йорк

Снимки: Нели Хаджийска, Ангел Ангелов, Меглена Иванова, Павлина Берти