Предложение на АБУЧ за удостояване със званието "Българка на годината - 2013" – г-жа Снежина Мечева

Предложение на АБУЧ за удостояване със званието "Българка на годината - 2013" – г-жа

Снежина Мечева - говорител на АБУЧ и директор на Българското училище към Посолството на България в Лондон, Великобритания:

До

Комисията за избор на

„Българка на годината”- 2013 г.

Държавна агенция за българите в чужбина

Уважаеми дами и господа,

Пред прага на предстоящия нов избор, Асоциацията на българските училища в чужбина отправя предложението със званието „Българка на годината - 2013” да бъде удостоена г-жа Снежина Руменова Григорова – Мечева, преподавател по български език и литература, директор на Българското училище към Посолството на Република България в Лондон, Великобритания и говорител на АБУЧ.

Госпожа Мечева е безспорно най-eнергичният и активен член на Управителния съвет на АБУЧ още от самото създаване на асоциацията до сега. Тя е и най-ревностният защитник на общонационалната кауза на българските училища по света, като носители и разпространители на духа и културата на нашия народ. Като говорител на асоциацията ни е отдадена изцяло на възрожденската мисия на учителството зад граница. Приела е като свое основно задължение както популяризирането на дейността на всяко едно училище по света, така и подпомагането на новосъздадените или тепърва прохождащи образователни стуктури. Изключително принципна, лоялна и сърцата, г-жа Мечева влага огромната си енергия за обединение на усилията на държавните институции и неправителствените организации по света за съхраняването на българския език и националното самоопределяне на подрастващите.

В приложението е биографията на г-жа Снежина Мечева – доказателство за забележителна трудова дейност и перфектен професионализъм.

Управителният съвет на АБУЧ е убеден, че предоставя достойна личност за достойното отличие „Българка на годината – 2013”.

Д-р Боян Кулов

председател на АБУЧ