Коледна приказка в БУ “Звънче” – Великобритания

 

С настъпването на светлите празници Рождество Христово и Нова година, Българско училище “Звънче” – графство Съри, Великобритания, обедини и потопи родолюбива българска общност във вълшебството на концерта-спектакъл “Коледна приказка”.

Ученици, родители и гости изпълниха залата на “Southborought High School”, за да съпреживеят атмосферата на самобитността ни.

Малки и големи потомци заливаха присъстващите с талантите си и изпълваха сетивата с красотата на българския фолклор и традициите ни, свързани с коледните празници.

Сцената бе поле за изява на съзидателност, постигана с много любов и посветеност в класните и извънкласни дейности на училището. Танцови стъпки преливаха от балет във фолклор. С въодушевление млади таланти огласиха залата с китари и песни. Звучеше и родното слово за мирна, благодатна и благословена Нова 2020 година.

В къщичката си Дядо Коледа очакваше всички, за да раздаде своите подаръци, а професионален фотограф да увековечи празника в снимки.

Гостите на празника имаха възможността да посетят коледния базар на български стоки, откъдето имаха възможност да си закупят ръчно изработени подаръци, сувенири и традиционна българска храна.

С добро дело не беше пропусната и благотворителната мисия да бъдат зарадвани деца в нужда в родината ни!

С усмивки и празнично настроение БУ “Звънче” изпрати своите родолюбци с пожелание за много паметни и успешни години!

 

БУ “Звънче”