БНУ “Асен и Илия Пейкови” – Рим към българските родители зад граница

Снимка: Скрийншот от видео на БНУ “Асен и Илия Пейкови”

Започна новата учебна 2020-2021 година в Българско неделно училище “Асен и Илия Пейкови” – Рим, Италия. От училището са направили кратък филм за началото на учебната година -  https://www.youtube.com/watch?reload=9&v=q5--Mx1qHdI&fbclid=IwAR0hOCYgO_0FNLo3p6Soma0xwaxjHMMb56ucIxUCQqGTmHKB_bS550iaPX4

В него те призовават и “всички онези, които носят българско сърце и във вените им тече българска кръв, да не забравят своите корени и да позволят на децата си да познават езика на своите деди”, защото “човек без история е като дърво без корен, а дърво без корен не живее и не расте”.

В Италия има 10 български училища, в които се обучават около 600 български деца. Те представляват около 10 % от всички деца с български произход в училищна възраст на Апенините. “Образованието дава на човек нови хоризонти, възможности и мечти да сътвори един по-добър и справедлив свят. Не обричайте Вашите деца на невежество и на ограничение. Очакваме Ви в българските училища по света, за да не забравяме и да се научим да летим.” – казват още от БНУ “Асен и Илия Пейкови” – Рим.