Офис на АБУЧ и други добри новини

Асоциацията на българските училища в чужбина най-после се сдоби със собствен офис в сърцето на столицата ни – в Националния студентски дом, който се намира точно срещу сградата на Парламента (доскорошния), пред паметника на Цар Освободител.

Определеното помещение се нуждаеше от доста стабилен ремонт. Организирахме фирма, която да започне ремонта, и той вече се извършва в добри темпове. Поставен е гипсокартон. Шпакловано е навсякъде. Чакат се новите прозорци за смяна, след това се боядисва и се сменя ламинатът.

А после – и обзавеждане!

Ще информираме периодично за напредъка и нека всички гледаме с надежда в бъдещето, когато ще се съберем на живо на Конференция в салоните на Студентския дом, които салони ще ни предоставят безвъзмездно. Заедно ще осветим новия Дом на АБУЧ!

Да си пожелаем Здраве, Сила, Късмет, Вяра!

Снежина Мечева,

говорител на АБУЧ

-----------------------------------------------------

С радост съобщаваме, че нашата колега и член на Управителния съвет на АБУЧ – г-жа Боянка Иванова, основател на БУ „Джон Атанасов” в Чикаго и член на Борда на училище „Джон Атанасов”, бе избрана за член на Съвета на настоятелите на ПУ „Паисий Хилендарски”, с одобрението на министъра на образованието, г-н Красимир Вълчев.

Радваме се за поредното признание, което със сигурност утвърждава нейния авторитет, авторитета на всички преподаватели в чужбина, както и авторитета на АБУЧ. 

Честито!

Управителен съвет на АБУЧ

----------------------------------------------------

На 5.10.2020 г. Националното представителство на студентските съвети (НПСС) отбеляза своя 20-годишен юбилей. По този случай д-р Адриана Любенова, член на УС на Асоциацията на българските училища в чужбина, връчи Почетна грамота и плакет на АБУЧ на НПСС.

Тържествената церемония за юбелия на НПСС се проведе в аула „Максима” на Университета за национално и световно стопанство в София. На събитието присъстваха учредителите на организацията, всички досегашни председатели, ректори на висши училища, преподаватели, политици, обществени личности и много студенти.