Ден на народните будители. Номинации за "Будител '2020"

Чудесна новина от Атина в Деня на народните будители:

Всяка година БНУ „Св. св. Кирил и Методий“, гр. Атина, отбелязва тържествено Деня на народните будители. Независимо от усложнената епидемична обстановка, свързана с разпространението на КОВИД-19, учениците от кръжока по художествено слово с ръководители г-жа Мария Бандунас и г-жа Даниела Господинова, по класове отправиха послание към малки и големи, да помним миналото си и бъдем достойни за паметта на нашите будители, да се гордеем с тях, за да пребъде България като държавата на духа!

„И тази година КПД „Будители“ не пропусна да обяви и номинациите БУДИТЕЛ 2020 – за културно-просветната ни организация. Tова са уважаемите дами - г-жа Адриана Любенова и г-жа Боянка Иванова, членове на Управителния съвет на АБУЧ, които през изминалата учебна година съдействаха за осъществяване на дейността на БНУ „Св. св. Кирил и Методий“, гр. Атина. Благодарим от сърце и им пожелаваме здраве, да са все така всеотдайни в дейностите за поддържане на българския дух и култура зад граница.“ – заяви  г-жа Мими Ничева пред ученици и учители.

Боянка Иванова

В отговор на тази чест, от името на двете, удостоени с това отличие, отговори г-жа Боянка Иванова:

„Каква изненада, чест и задължение за мен е тази Ваша номинация!

Скъпи българчета и български учители от БУ "Св. св. Кирил и Методий" в Атина, съдействието и взаимопомощта към дейността на всяко българско училище по света е основна мисия на Асоциацията на българските училища в чужбина вече 13 години!

Не съм направила нищо повече от това, което правят всички членове на АБУЧ, включително и Вашата организация, да съхраняват българщината по света! Вие сте днешните будители и пазители на родните ценности!

Оставам още по-задължена!

Боянка Иванова – член на УС на АБУЧ”

Адриана Любенова

Радостни сме, че трудът на колегите ни е оценен и с удоволствие споделяме тази новина с членовете на АБУЧ.

Нека всички си честитим този ден, в който Българските училища в чужбина, водени от своите Будители, градят съвременната история на България и творят по-достойното й бъдеще.

 

Управителен съвет на АБУЧ