Из живота на БУ „Иван Станчов” към Посолството на България в Лондон

ТРОГАТЕЛНО

Всички знаем, че най-умилителни са малките ни ученици, които на 4 и 5 години пристъпват в предучилищните групи на образователните ни центрове зад граница.

При нас те се обучават от г-жа Невяна Анастасова, с помощник г-жа Валентина Александрова, в група „Азбукарче”. Там винаги има мили и вълнуващи празници.

Точно след Деня на Будителите, когато те са празнували в групата си, намерих оставено в класната ни стая едно малко пакетче за мен и картичка с благодарност по случай 1-ви ноември. Отворих пакетчето – и какво да видя? Една луковичка на цвете… И към нея картичка с надпис:

„Здравейте, искам да Ви почерпя за рождения си ден с луковица, която може да засадите в саксия или в градината.

С обич – София"

Следваше упътване: Narcissus Salome и инструкция кога и как да се засади.

Това направо ме разтопи! Защото, в условията на стриктна карантина, забранихме в училището да има почерпки за рождените дни, а това бяха такива хубави празнични мигове за децата. И ето - едно малко детенце и неговото семейство са намерили начин да подарят радост на всеки в класа, и на учителите.

Това ни написа после Радослава - майката на Софи. Споделям го с огромна радост и вълнение: Ден на будителите за предучилищна възраст

Това ще го запомня завинаги.

 

Снежина Мечева,

директор на БУ „Иван Станчов”

към Посолството на България в Лондон, Великобритания