Отличия за българи в Ирландия. Зорница Гоган

 

Официална церемония и награждаване по случай 30 годишнината на дипломатическите отношения между България и Ирландия

На 28 октомври 2021 г., в сградата на Посолство на Република България в Дъблин, се състоя церемония по случай 30 годишнината от установяване на дипломатическите отношения между България и Ирландия.

 

Зорница Гоган с Джон Бигар, посланик на Ирландия в България в периода 2015-2017 г.

 

Извънредният и пълномощен посланик на Република България в Ирландия, Н.Пр. Гергана Караджова, връчи тържествено почетни отличия за цялостен принос в развитието на двустранните отношения, за принос в развитието на двустранните търговско-икономически отношения, за творчески принос във връзка с отбелязване на годишнината и за принос в областта на образованието и съхраняването на българския език и култура в Ирландия, присъдени от Министерството на външните работи на Република България по повод годишнината.

 

 

Г-жа Зорница Гоган получи почетна грамота от посланика на Република България в Ирландия. Министерството на външните работи на Република България награждава г-жа Гоган за нейния принос в областта на образованието и развитие на мрежата на българските училища зад граница, за обучението и съхраняването на българския език и култура в Ирландия и по повод 30-годишнината от установяването на дипломатически отношения между Република България и Ирландия.

 

Зорница Гоган и Венцислав Велков - дарител и дългогодишен поддръжник на българските училища в Ирландия

 

След събитието тя сподели: "Благодарна съм за това признание. Тази награда е и за моите колеги – учителите в Българско училище „Райна Княгиня“ - тези отдадени, вдъхновяващи момичета, с които сме неизменно заедно в трудности и радости през годините".

 

Н.

Посланик Гергана Караджова, Денка Илиева, Зорница Гоган, Ваня Динкова

 

Повече информация за събитието - ТУК

Снимки: Ивайло Петров