Почетният знак на МОМН - връчен на български училища в Лондон

Почетният знак на МОМН - връчен на български училища в Лондон

От 17 до 21 октомври 2012 г. в Българското училище към Посолството на България в Лондон се проведе мониторинг от Министерство на образованието, младежта и науката (МОМН). Комисията, водена от г-н Лазар Додев, остана напълно удовлетворена от това, което констатира при проверката и даде предварително висока оценка на дейността на училището.

Особено приятно изненадани бяхме от факта, че ни бе връчен Почетният знак на МОМН като признание за дългогодишната и успешна дейност на училището.

С такъв почетен знак бяха удостоени и другите две български училища в гр. Лондон, ръководени от г-жа Милена Везенкова: школото "В. Левски" в квартал Баркинг и школото "Розова долина" в кв. Тотнъм.

Вярваме, че тези почетни отличия са признание не само за благородната дейност, която всички български училища във Великобритания извършват, но са признание за постигнатото от всички колеги по света. Убедени сме, че тепърва подобни отличия ще бъдат връчени на още много светилища зад граница, които ние създадохме и обгрижихме, за да има Българско и отвъд Дунава.

Снежина Мечева
директор на Българското училище към Посолството на България в Лондон
говорител на АБУЧ

П.С. На снимката от дясно на ляво: г-жа Дарина Панайотова (МОМН), г-н Лазар Додев (МОМН), г-жа Снежина Мечева, (директор и преподавател) - държи в ръката си Почетния знак на МОМН, г-жа Здравка Момчева (преподавател, поет и писател), г-н Стоян Иванов (МОМН).