Проект "Разкажи ми твоята история"

 

Покана за участие в проект на сдужение "НИЕ" -

"Разкажи ми твоята история"

Уважаеми колеги,

Представяме Ви пилотен проект на младежкото сдружение "НИЕ" - гр. Смолян, член на АБУЧ.

Проектът е финансиран по програмата "Еразъм" и има за цел да подпомогне учениците в опознаването на българската култура, българските традициии и обичаи, както и тези на страните, в които живеят; да научат историята на своите родове в контекста на европейската история и събитията, оформили съвременния Европейски съюз.

Преди основната дейност всеки от участващите ученици ще има за задача да направи родово проучване на историята на своето семейство, като представи възловите събития в живота на своите предци и ги представи в контекста на ключовите събития, оформили облика на съвременна Европа. Те ще бъдат активно подпомагани от експерти на Сдружение "НИЕ", както и представители на Съюза на краеведите в България.

Провеждането на определени инициативи в България и извън нея ще бъдат финансирани по програмата.

Всяко училище ще определи учители, които ще работят по проекта, като техният труд, както и административната работа по проекта, ще бъде заплатени от Сдружение "НИЕ", посредством делегирано финансиране.

За начало на пилотния проект са необходими само четири училища зад граница. Заявки за участие може да подадете до 20-ти март на имейл dr_adjov@abv.bg, Мирослав Аджов. Проектът стартира в началото на следващата учебна година.

Повече информация тук -  "Разкажи ми твоята история"

 

Управителен съвет на АБУЧ