Българското училище към Посолството на България в Лондон номинира за британската награда Grassroot Diplomat Българското посолство във Великобритания

Посолството на Република България в Лондон бе номинирано за първото издание на наградите на Grassroot Diplomat. Наградата цели да отличи изтъкнати дипломати и политици в Обединеното кралство за тяхната отдаденост, ангажираност и безкористни усилия в представянето на въпроси на гражданското общество на най-високо равнище.
Българското посолство е номинирано в категорията социални дейности (Social Driver) във връзка с голямата подкрепа, която оказва за Българското училище към посолството. Посолството безкористно осигурява подслон за Училището в продължение на много години и благодарение на неговите усилия, училището се превърна в най-голямото такова, извън пределите на България. Понастоящем Училището обучава между 250 и 280 ученици всяка година, като е насител на почетния медал „Иван Вазов“ на Агенцията за българите в чужбина. Наградите целят да изградят доверие между институциите и гражданското общество и да обединят хората с различен социален статус.
Посолството на България е първото посолство в Лондон, което е номинирано като цялостна институция, което е силно ангажирано в съвместните усилия за развитие на отношенията с британски и български граждани.
Над 50 високопоставени правителствени представители са номинирани в три различни категории, като от тях ще бъдат излъчени само шестима победители.
На церемонията по връчване на наградите се очаква да присъстват посланици, видни общественици, политици и депутати от Британския парламент.