Благотворителност

Други дарителски инициативи

ХОЛАНДИЯ
Българското училище "Св. св. Кирил и Методий" в Лайден проведе благотворителната акция в помощ на деца в детски дом в с.Склаве, Сандански. Превозът бе организиран от Холандската организация Stichting Promotie. Отличително беще участието на децата, които приготвиха и украсиха кутии, пълни с дарения и придруженu с лично написано писмо, адресирано до техни връстници в България. Повече за акцията.

ВИЕНА
Събрани и дарени средства на семейството на болно от левкимия момче, дошло да търси последна надежда във Виена.

ИСПАНИЯ
Четири от училищата се включват в благотворителна кампания за деца, лишени от родителски грижи в България.

ЛОНДОН
Училището към Посолството в Лондон събира средства за дома за деца със специални нужди „Карин дом” във Варна.
Българското училище в Баркинг, Лондон, заедно с Ротари клуб, Карлово събира дрехи, играчки и средства, които да бъдат предадени на нуждаещите се в град Карлово.

МЮНХЕН
Събрани са и изпратени средства за Медико-социален дом, град Дебелец, Търновско. Със сумата ще бъдат закупени стоки от първа необходимост за децата.

НЮРНБЕРГ
Сдружение „Златен век” стартира съвместна благотворителна акция на студентската организация и училището в града. Събраните средства са за дома за сираци в село Доганово.

ХАМБУРГ
Установен е контакт с Дом за деца, лишени от родителска грижа „Катя Ванчева” в с. Широка лъка, област Смолян и Общообразователнооздравително училище „Христо Ботев”, в с. Баните, Обл. Смолян. Пакетите с храна и дрехи са отпътували за България в началото на месец декември.