Поздравление от Маргарита Иванова - дир. на училището в Москва

Уважаеми господин Кулов,
Уважаеми членове на Управителен съвет,

Приемете моите най-сърдечни поздрави по случай петгодишния юбилей на Асоциацията на българските училища в чужбина. Във Ваше лице искам да поздравя и всички членове на АБУЧ. Като дългогодишен учител и директор на Българското училище към Посолството на Република България в Русия имам възможност да направя обстойна и задълбочена равносметка и да кажа, че много неща, за които само съм мечтала, станаха реалност благодарение на АБУЧ. Ето защо тази петгодишнина за мен е дълбоко личен празник, независимо че нямам възможност да съм сред вас в този ден.

Асоциацията на българските училища в чужбина възкреси надеждите на българските учители зад граница, вдъхна им самочувствие, защото държавата, благодарение на АБУЧ, поведе диалог с тях, призна труда им и оцени възрожденските им усилия.

Без преувеличение мога да кажа, че ролята на нашата Асоциация за българското образование в чужбина е историческа. Щастлива съм, че съм частица от всичко това.
Прегръщам Ви и вдигам наздравица за всички Вас, защото за мен Вие сте не просто колеги и съмишленици - Вие сте неотделима част от делото, на което съм посветила 30 години от живота си.

Бъдете здрави и успешни, още дълги години служете все така всеотдайно на прекрасното и хуманно дело за съхраняване на българската идентичност у нашите деца.

Маргарита Маринова - все още директор на Българското училище към Посолството на РБ в Русия - Москва