Празничен дух и благотворителност в училище "Гергана" - Ню Йорк

 

 

Коледните празници в училище „Гергана“ – Ню Йорк започнаха на 4 декември 2022 г. с традиционната ни, вече пет години, благотворителна разпродажба в полза на ателие „Прегърни ме“ в София. Докато децата учеха и репетираха за Коледния си концерт на 18 декември, родителите им събираха средства за деца без родители в България. Уникалните играчки, които виждате, са изработени от ръцете на децата на „Прегърни ме“ и техните прекрасни ръководители.

Благодарност на Милена Нейова от „Прегърни ме“ и Нели Хаджийска от „Гергана“ – Ню Йорк за организирането на това събитие от 2017 г. до днес, 2022 г.

 

 

Благодарност също на баба Ана, която за втора поредна година пренесе навреме Коледните украшения от България до Ню Йорк. Обич и за целия Родителски съвет на „Гергана“, както и на Тони Търпанова, която опакова и предаде всичко, дадено й от „Прегърни ме“ в София. Накратко, веригата от приятели проработи безотказно отново: Нели – Милена – Тони – баба Ани – Петьо – Нели – училище „Гергана“. И с екип усмихнати продавачи: Ева и Павлина. Ева вчера продаваше на приятели и по телефона, като ги фейстаймваше.

Ръководството на училище „Гергана“ – Ню Йорк приема, че българското образование на българските деца в чужбина задължително включва включва житейски уроци по традиционни български възрожденски ценности като взаимомомощ, добросърдечние, състрадателност, безкористност и щедрост към ближните.

 

 

Разпродажбата ни ще продължи на 11 декември, заедно с разкошната ни традиционна ни работилница за сурвачки, в които ще участват всички деца на „Гергана“ – от предучилищна възраст до 12 клас и техните родители.

А на 18 декември ще бъде Коледният ни концерт и традиционното ни Коледно парти.

 

 

Текст и снимки:

Училище „Гергана“ – Ню Йорк