Коледа в БУ "Св. Иван Рилски" - Мадрид

 

 

Има дни в годината, когато и малки, и големи се потапяме в магия! Магията на невидимото, доброто, вълшебството, очакването на изненадите! Коледа… Дядо Коледа!

 

 

„Никой не вижда Дядо Коледа, но това не означава, че той не съществува. Най-истинските неща на света са тези, които нито децата, нито възрастните могат да видят. Виждала ли си феи да танцуват на поляната? Разбира се, че не си, но това не означава, че не съществуват.
Никой не може да осъзнае или да си представи всички чудеса, които са невиждани и невидими на този свят.“ - Знаменитият отговор на в. "The Sun" на едно 8-годишно момиченце.

 

 

А ако го видиш? Ако дойде в българското училище „Св. Иван Рилски“ в Мадрид? Ако говори като теб и на български език?

Неописуемо!!

 

 

Да - Дядо Коледа вече 20 години посещава децата от училището! Минава по стаите първо на най-големите, защото знае, че започне ли посещението първо при малчовците – скоро няма да го пуснат, без да му покажат какво знаят, изпеят, изтанцуват, разпитат, нацелуват, дръпнат брадата му, за да видят истинска ли е… и му поднесат куп изненади! Знаят, че даровете са реципрочни – за да получиш, трябва да дадеш!

 

 

Първолаците, макар още да не са взели всички буквички, му написаха писъмца!

А учителите? И те гледаха с огромни очи, спомняйки си… И те получиха подаръци! Защото вярват в Дядо Коледа!

 

 

„Че той съществува, е толкова сигурно, колкото е сигурно, че съществуват любовта, щедростта и предаността, а ти знаеш, че тези неща изобилстват и дават на живота ти най-голямата красота и радост.“

 

 

Антоанета Мишева

ПБНУ „Св. Иван Рилски“ - Мадрид