Открити уроци по родолюбие в български училища в Мадрид

 

На 8 декември учениците от ПБНУ „Св. Иван Рилски” и ПБНГ „Йордан Йовков” – Мадрид бяха поканени на една невероятна разходка в Карлово – града на великия революционер Васил Иванов Кунчев – Левски. Виртуална разходка, осъществена благодарение на нашите гости от България, специалисти от Националния исторически музей “Васил Левски” – Карлово.

Гостите запознаха децата, в два открити урока, с живота, семейството и делото на революционера по изключително креативен начин, включващ беседа, видеоматериали и игри, съобразени с възрастта на учениците. За най-малките имаше задача да наредят пъзели с лика на майката на Левски, а по-големите пък сътвориха свои собствени картички с лика на Апостола.

Децата също се бяха подготвили за срещата.

Деян, ученик от 3 клас, представи свое съчинение на тема “Мои лични спомени от посещението ми в Национален музей “Васил Левски”.

Най-голямата изненада дойде в края на урока, когато специалистите от музея подариха на училището три невероятни оригинални снимки на Васил Левски и отправиха специално покана към всички – това лято да посетим и лично да се потопим в атмосферата на Карлово, и да се докоснем до частица от великия българин – Васил Левски!

Благодарим на директора на Национален музей “Васил Левски” – гр. Карлово, г-жа Дора Чаушева, и на уредниците Даяна Методиева и Виктор Комбов, че напраха това събитие възможно.

 

Петя Димитрова,

преподавател в ПБНУ „Св. Иван Рилски“ – Мадрид