3-ти март и Баба Марта в БУ "Св. св. Кирил и Методий" - Лос Анжелис

С празничен концерт, за 9-та година, българската общност в Лос Анджелис отбеляза Националния празник на Р. България – 3-ти март и посрещна милата Баба Марта.

Тържеството започна много емоционално с химните на България и САЩ, в изпълнение на оперната прима Мариана Попзлатева.

Генералният консул на Р. България Веселин Вълчев поздрави присъстващите с мартенските празници и бе награден с благодарствена грамота, за подпомагане дейността на училището.

Малките сладури от детската и предучилищната групи разцъфтяха като цветенца и представиха пролетен празник. А накрая с песничката "Мила моя мамо" поздравиха и мама с предстоящия празник.

Нашите “мартенички” от 1-ви и 2-ри клас посрещнаха Баба Марта и нейната внучка Мартичка с легенда за мартеницата, песни и мартенско хорце.

А след това по-големите ученици представиха картини от българската изтория и на сцената оживяха образите на хан Аспарух, цар Симеон, св. св. Кирил и Методий, Левски и Ботев. Една приказка, разказана от България с много песни и танци.

И накрая, по традиция завършихме с мартенско хоро. За да са живи традиции и обичаи, и се предават от поколение на поколение.

Честита Баба Марта!

Честит 3-ти март!


Живка Костова,

ръководител на БУ “Св. св. Кирил и Методий” – Лос Анджелис