Виртуално тържество в БУ “Св. св. Кирил и Методий” – Лос Анжелис

Завърши учебната 2019-2020 година
в Българско училище “Св. св. Кирил и Методий” – Лос Анжелис.
Виртуално тържество

Независимо от извънредните обстоятелства, ученици, родители, учители и гости се събрахме пред екраните в празничния ден. Макар и от разстояние, се усещаше празничното настроение, вълнението, волната детска радост…

Наши скъпи гости, който споделиха нашия виртуален празник, бяха генералният консул на Р. България в Лос Анжелис, г-н Веселин Вълчев, и Славея Стоун от Борда на БАКОФ, които поздравиха топло учениците с успешното завършване на учебната година и им пожелаха весела ваканция.

Веселин Вълчев

Г-н Вълчев сподели, че е особено горд от това, че тази година за първи път в Калифорния ученици от нашето училище се явиха на изпит за сертифициране на знанията по български език по Програмата за Печата за двуезичност (Seal of biliteracy) и вече получиха своите сертификати. Те дават предимство при кандидатстване в учебни заведения в САЩ и Европа.

Дистанцията между нас и виртуалното пространство не попречиха на нашите умни, прекрасни и талантливи деца да ни завладеят със своите изпълнения на стихове и песни за Светите братя, буквите, родината, ваканцията и още много.

Мили наши деца! Най-обични и прекрасни! С всеки ден ставате по-остроумни, по-иновативни, по-шарени, по-смели, по-дръзки, по-уверени! Благодарим за виртуалния празник, който ни поднесохте днес! Обичаме Ви!

Благодарност и обич и за всички учители и родители, които помогнаха този празник да стане действителност! Невероятни сте! Вълшебно и прекрасно лято, нови приятелства, весели игри и много усмивки! А на есен ще се съберем отново.

Весела ваканция, мили деца!

Използвам възможността да поздравя всички с успешното завършване на тази извънаредно трудна учебна година. Вие сте герои, колеги!

Пожелавам вълшебно лято, весели и незабравими игри за всички наши ученици и пълноценна почивка на всички учители!

Бъдете здрави, мили колеги!

Още снимки и видеоклипове от тържеството – на Фейсбук страницата на училището.

.

Живка Костова,

БУ “Св. св. Кирил и Методий” – Лос Анджелис