Нова учебна година в училище “Гергана” – Ню Йорк

.

 

Училище “Гергана” – Ню Йорк отвори врати за 18-та поредна учебна година на 12 септември 2021 г. В салона на училището децата бяха посрещнати с обич и радост. Не бяхме виждали класните си стаи и аудиториума си точно една година и шест месеца, защото миналата ни учебна година премина изцяло виртуално.

 

 

Седемнадесет герганчета получиха своите златни и сребърни медали медали, грамоти, поощрителни награди, книжки и поздравления от конкурсите на Държавната агенция за българите в чужбина. Училището ни бе наградено за цялостната си дейност. След като получиха учебниците, деца и родители имаха пикник в Централния парк на Манхатън.

 

 

Вечерта на 12 септември имахме и онлайн родителска среща за децата, които ще се обучават виртуално.

 

 

Тази година училище “Гергана” – Ню Йорк ще обучава децата както присъствено, така и онлайн. Онлайн обучението е за всички ученици, които живеят далеч от Ню Йорк или имат семейни обстоятелства, поради които не могат да присъстват лично на богатата ни учебна програма. Децата, които ще учат виртуално, ще имат достъп до всички предмети и извънкласни форми, които се изучават присъствено: български език и литература, история, география, рисуване, хорово пеене, музикален театър и йога. За родителите имаме класове по хорово пеене и йога.

 

 

Ако все още не сте записали децата си от 3 до 19 години на българско училище, заповядайте в “Гергана” – Ню Йорк! Записваме и обучаваме деца не само от Ню Йорк и близките щати, а от целия свят.

Присъственото ни обучение се провежда при спазаване на всички правила и препоръки за здравна безопасност на град Ню Йорк и отдел “Просвета” в града.

 

 

За повече информация позвънете на 646-643-2411 или пишете на gerganachorusny@gmail.com .

 

Училище “Гергана” – Ню Йорк