Поздравления от БУ "Азбука" - Дъблин и БУ "Звънче" - графство Съри

 

Поздравления за Коледните и Новогодишните празници от БУ „Азбука“ – Дъблин, Ирландия, и БУ „Звънче“ – графство Съри, Великобритания. Дарителска кампания "Ние правим добро".

 

БЪЛГАРСКО УЧИЛИЩЕ „АЗБУКА“ – ДЪБЛИН, ИРЛАНДИЯ

Скъпи колеги!

Щастливи и весели празници от БУ „Азбука“ – Дъблин, Ирландия!

Да има мир, топлина и любов във всеки дом! Успешна нова година за всички и да работим все така всеотдайно за българската кауза!

Поздрави от екипа на БУ „Азбука“!

Мариана Монир,

училищен ръководител на
БУ „Азбука“, Дъблин

---------------------------------------------

 

БЪЛГАРСКО УЧИЛИЩЕ „ЗВЪНЧЕ“ – ГРАФСТВО СЪРИ, ВЕЛИКОБРИТАНИЯ

Скъпи колеги,

Честито Рождество Христово!

Целият екип на училище “Звънче” Ви пожелава от сърце да сте здрави, честити, да сте благословени.

Коледните и Новогодишните дни носят магията на ДОБРОТО, свързани са с прекрасното вълшебно чувство да даряваш и да даваш любов.

Нашите Коледи в живота ни са изпъстрени със специални моменти, които запалват в душите ни искрата на Коледната Магия, предаваме я един на друг и светът се потапя в нея, става добър и прекрасен, залива се от светлина.

Имаме удоволствието да Ви поканим на коледния концерт на нашето прекрасно училище.

Абонирайте се, за да се насладите на феерията от песни, стихотворения, инструментални изпълнения и още много!

Не забравяйте да харесвате и споделяте видеата на нашите прекрасни деца. Така ще изразите ваша подкрепа и аплодисменти за тях!

Приятно гледане!

https://m.youtube.com/channel/UCsTEJSRkszmI_ib4wz_YKsg

Тази година нашето училище посвети дарителската кампания „НИЕ ПРАВИМ ДОБРО“ на нашия учител по китара – Венци, когото загубихме наскоро.

Всички събрани средства ще бъдат дарени на фондацията на негово име, която семейството му основа след неговата кончина.

За чудесата, които сътвориха нашите ученици и прекрасните дарители за каузата „НИЕ ПРАВИМ ДОБРО“, можете да прочетете на линка долу:

https://bgschoolzvanche.com/drugi/благотворителна-коледа/

 

КОЙ Е ВЕНЦИ И ЗАЩО ДАРЯВАМЕ НА НЕГОВАТА КАУЗА?

Венци не беше само учител, той беше приятел, човек с главно Ч, който обичаше живота. Той беше от хората, на които можеше да се разчита в трудни моменти. Много добър, отзивчив и винаги усмихнат беше. Трудно е да се говори за близък приятел в минало време, но чрез каузата, която братът на Венци, Хрис, е започнал, името на нашия любим учител ще остане живо.

Венци е родом от гр. Сливен. Любовта му към китарата пламва още в ранна детска възраст. Неговият баща му показа първите стъпките в музиката и го научава на акордите. Започва да свири на китара от 13-годишна възраст. На 15 години вече свири в първата си група в Сливен и не след дълго време професионално записва песен, която става хит в местните радиостанции. Като студент сформира своя музикална група във Велико Търново. А в Англия е член на бандата Apostles of Freedom, с която заема 4-то място в The Battle of the bands от общо 25 групи.

Желанието на Венци беше да предаде знанията си и любовта към китарата на други хора. В българското училище той запали искрата на много деца да засвирят своите първи музикални акорди на китара. Заедно с тях, Венци участваше на наши концерти и тържества.

Хрисимир Василев и семейството на Венци стартираха кампания за набиране на средства за създаването на репетиционна, звукозаписно студио и продуцентска къща, посветена на откриването на млади таланти и даването им на добър старт в творческата им кариера.

Продуцентската къща ще им даде възможност да запишат, разработят цялостен арт продукт, както и да предложат своите творчески идеи на пазара. Освен музикалната подкрепа, младите таланти ще бъдат обучени в бизнес умения и насърчени в усета към тяхната вътрешна мъдрост и живеене с висши човешки качества и идеали.

Мъдростта и човешките качества, от своя страна, ще запазят и развият кариерата им за дълъг период от време, подкрепяйки цялостно житейския им път.

Студиото / продуцентската къща ще се намира в гр. Сливен, България.

Целта е да се събере сумата от 50 000 британски лири, за да закупим подходяща сграда, да я ремонтираме и да получим необходимото оборудване за репетиции и звукозаписно студио.

"Ще бъдем вечно благодарни за Вашата най-любезна подкрепа и знаем, че тази идея ще има голям успех и ще направи брат ми Венци много щастлив, както и всички талантливи хора, които очакват да бъдат открити, за да получат шанса, който заслужават." - Хрисимир Василев

Това е основата за проекта, наречен „Нова революция“.

 

Бъдете здрави и се обичайте!

Филка Ананиева,

БУ „Звънче“, Великобритания