Коледен поздрав от БУ "Васил Левски" - Саарбрюкен-Кайзерслаутерн

 

 

КОЛЕДА е особено време от годината – прави ни някак по-усмихнати и по-сърдечни. Пали вълшебен пламък. Той се разгаря и се пренася, пренася…. Така в един истински мразовит ден на 18 декември се настани при нас - в българското училище „Васил Левски“. Навън студ сковаваше природата, но „щом сърцето е топло и бие, както трябва, на човек не му става студено“, казва чудатата Пипи. А в препълнената зала в Саарбрюкен сърцата на всички биеха в празничен ритъм и масите се отрупаха пребогато с домашни вкусотии.

 

 

Прекрасното изпълнение на “Тиха нощ, свята нощ“ на Рая, под съпровода на китарата на Томас, даде старт на коледното ни тържество. Вълшебната мелодия, която шества по света от векове, стопли душите на публиката. След това сцената завладяха малки и големи ученици. Детски новогодишни песнички и чудни стихчета разплакаха родители и силно развълнуваха гостите. Нашите феи и елфи раздадоха магическите си пожелания. Разказахме за традициите в тайнствената Бъдни вечер. Коледари от училището ни благословиха и разтресоха залата с тежки геги.

 

 

Пристигането на Дядо Коледа предизвика очаквано, но и невъобразимо оживление. Белобрадият старец дойде с огромни чували и зарадва с подаръци. Веселото настроение ни понесе отново към тихата и свята нощ с музикалните умения на Божидара.

 

 

Сувенири, картички и сурвачки, изработени от учениците, украсиха празника и се превърнаха в безценен дар от базара ни. Грейнаха и нарисувани детски лица. Ритъмът на хорото не оставя никой българин безразличен и ни хвана за ръце.

 

 

Така е по Рождество. Особен период е – добрите дела се множат, вярата в Дядо Коледа става по-истинска. Рождество Христово сплотява навсякъде по света!

БУ „В. Левски“Саарбрюкен и Кайзерслаутерн Ви пожелава топлина и щастлива Нова година!

 

 

Текст и снимки:

Българско училище „Васил Левски“ - Саарбрюкен-Кайзерслаутерн

към българско-немско дружество „Приятели на България“, ФР Германия