Коледен поздрав от БУ "Иван Станчов" - Лондон

 

Скъпи приятели,

Изпращаме нашия коледен поздрав с обич и благодарност към всички, които през годините бяха наши съмишленици, вярваха с нас и заедно градихме добро за България.

В навечерието на Рождество Христово за нашето училище беше особено важно да продължи своята благотворителна традиция с уважение и почит към нашия патрон – господин Иван Станчов – благородникът с голямо сърце, основател и благодетел на Карин дом, Варна. Затова нашите ученици отново нарисуваха коледни картички, които продадохме на бала в посолството, за да подкрепим децата със специални потребности, които се рехабилитират в този център. Така най-ценното от делото на Иван Станчов – добрината към ближния - продължава да живее чрез нас – неговите духовни наследници.

Традиционният Коледен благотворителен бал се организира от фондация Friends of Bulgaria, чийто основни двигатели са семейство Клер и Джон Бризби, и разбира се с безусловната подкрепа на г-н Марин Райков, посланик на България в Обединеното кралство.

Специален гост на вечерта бе г-н Борис Сакскобургготски. За срещата му на бала с нашата бивша ученичка, Пламена Момчева, вече успешно реализиран архитект, и за тяхното благотворително участие в тази вечер, можете да прочетете ТУК.

Нашите гимназисти, облечени в народни носии, озариха Коледния бал с младостта и красотата си. Те превърнаха събитието в празник на единството между поколенията – десетки българи се включиха в нашата акция, окрилени от енергията и добротата на възпитаниците ни.

Предколедните вълнения продължиха и когато след два дни в училището пристигна делегация на Изпълнителната агенция за българите в чужбина (ИАБЧ), водена от нейния директор – г-жа Райна Манджукова. Чрез нея получихме поредното голямо признание от България. За дългогодишния ни труд и усилия в годината на нашия 35-годишен юбилей получихме високи награди. Този жест на уважение и признателност към нашата дейност в тези трудни времена е въодушевяващ. Той ни накара да се почувстваме мотивирани и в бъдеще да работим все така всеотдайно не само заради училището ни, но и заради авторитета на мисията Български училища в чужбина. Затова вярваме, че всяка индивидуална победа е обща и пътят след наградите трябва да е само нагоре, с обновена енергия и сплотеност, отдадени на нашата световна българска кауза.

Когато работиш със сърце, когато окриляш децата на родината ни в друго, далечно от страната ни гнездо, когато продължаваш десетилетия да бъдеш училище по България – приятелите ти са много и завинаги.

Вярвам, колеги, че в единната си мисия сме свързани завинаги силно и с обич, затова приемете видеопоздрава от нашите ученици, изречен с любов. Накрая ще имате възможност да видите и чуете един много верен и обичан наш приятел – певицата Поли Генова, която ни поздравява за юбилея с една от най-новите си коледни песни.

Коледен поздрав от Училище "Иван Станчов" към Посолството на България в Лондон - 2022

 

Снежина Мечева - директор

от името на учениците, родителите, настоятелите и от името на

целия прекрасен колектив на Българското училище „Иван Станчов”

към Посолството на България в Лондон в състав:

Здравка Владова-Момчева, Невяна Анастасова,

д-р Валентина Александрова, Геновева Пашова,

Десислава Стефанова.