Коледен поздрав от БУ "Дора Габе" - Мюнхен

 

 

Скъпи семейства,

в навечерието на коледните и новогодишни празници Ви изпращаме видео поздрав с кадри от празничния ни училищен спектакъл „Коледно вълшебство“*, с който Ви пожелаваме да продължавате да отглеждате все така будни, усмихнати и вълшебни деца, и да възпитавате в тях същата обич и вяра в доброто, и споделените радости.

Линк към видеото: https://doragabe-my.sharepoint.com/:v:/g/personal/elenaat_bgschule-doragabe-muenchen_de/ETxidwkvgvBFqrngWx3dGoEByXozpedbyQAOt0TMa9nZ2Q?e=yLaoEW

 

Любими учители и колеги,

продължавайте все така силно да подкрепяте и поощрявате всеки порив към знание, да поддържате българския дух и традиции и с любов да обучавате децата ни да познават и почитат корените си, да говорят не само български език, но да владеят и езика на разбирателството, да се гордеят с делата на предците си!

Да посрещнем, още една Нова година, обединени от обичта ни към децата!

 

Драги приятели,

останете все така наша опора. Блага вест да ни сплотява и добро да разпространява.

 

Мили деца,

продължавайте и през новата година да стъпвате все така смело и по приключенски любопитни по светлите пътеки на познанието! Откривайте възможности във всяка привидна трудност и дръжте здраво подадената от приятел ръка. Светете по-силно от слънцето и по-ярко от най-ярката звезда!

В тези светли и изпълнени с магия дни се ражда Новото. Приканвайки Светлината в домовете си, ние изпълваме сърцата си с магическите слова.

Да са чисти делата ни и благи думите ни!
Да бъде здраве, радост, спокойствие и обич във всеки дом!

С благодарност, към всеки от вас, за приноса към всеобщото ни дело и от името на целия ръководен екип, ви пожелавам весели празници!


Преслава Костова,

председател на УС на БУ "Дора Габе" - Мюнхен
(Bulgarische Schule in München "Dora Gabe" e.V)

-------------------------------------------------------------------------------------

* Спектакълът "Коледно вълшебство" е в 3 действия:

1. Подготовка за Коледа. Семейна вечеря и разговор за традициите и добруването. Посрещане на коледарите. (Музикално оформление в изпълнение на училищния хор и детския училищен ансамбъл по народни танци: "Стани нине, господине", „Тихо се сипе първият сняг“, "Тиха нощ, свята нощ", „Над смълчаните полета", Народни танци);

2. Работилницата на джуджетата. Ангелски послания за всички деца по света с изпълнение на песента "Да протегнем на някой ръка" и "Звънко пей";

3. Следколедно: Девойче среща коледарче на мегдана. Народни хора: "Еленино" и "Четворно".

За финал, всички деца и възрастни изпяха песента "Пожелание", с което повикаха една мирна и плодородна година.

“Нека да бъдем утре по-добри, нека да вярваме в мечтите. И ако можем, нека променим целия свят, и аз, и ти можем да бъдем по-добри!"... И разбира се посрещнаха белобрадия дългоочакван гост с песента "С червените ботушки....”.