Коледен поздрав от БУ "Св. св. Кирил и Методий" - Лос Анджелис

 

Скъпи колеги и приятели,

В навечерието сме на най-светлите Рождественски и коледни празници.

Бъдни вечер, Коледа, Нова година - в тези дни осмисляме живота си, ставаме по-добри и вярваме в чудеса.

Нека запазим чистотата на мислите и щедростта на сърцата си! Нека доброто ражда добро!

Нека огънят в огнището не загасва! Бъдете здрави и щастливи, Вие и семействата Ви!

Весела и споделена Коледа! Мирна, щастлива и благодатна да бъде 2023-та година!

 

Живка Костова,

БУ "Св. св. Кирил и Методий" - Лос Анджелис

 

А ето какво беше нашето коледно тържество "Заедно на Коледа" - отново след тригодишно прекъсване.

 

КОЛЕДНО ТЪРЖЕСТВО "ЗАЕДНО НА КОЛЕДА" - 2022

„Усещате ли магията на Коледа във въздуха, усещате ли радостта?“

 

 

Така премина Коледното тържество на БУ “Св. св. Кирил и Методий” в Лос Анджелис – едно вълшебство, съчетало традиции, обичаи, уют, озарени личица. Коледна магия и празнично настроение витаеха през целия ден, докато трескаво украсявахме и правехме репетиции и в препълнената зала на самото тържество. Особено щастливи бяхме, че след тригодишно прекъсване, празнуваме отново "Заедно на Коледа".

 

 

Деца, учители и родители работиха усърдно, за да сътворят един светъл и запомнящ се празник. Скъпи гости на тържеството бяха развълнувани родители, баби и дядовци, приятели и разбира се любимият на всички Дядо Коледа. Много емоционално и въздействащо беше откриването с изпълнение на "Аве Мария" на цигулка на Тео. Топли поздравления за здраве и благополучие към всички присъстващи имаше от консул Райко Дундалов, Борда на организациите BACEF, BACES и ръководството на училището.

 

 

Първи на сцената излязоха нашите джуджетата от детската градина, които с песничка и танц поканиха любимия Дядо Коледа, който и тази година пристигна навреме и ни зарадва. А след това до нас долетяха прелестните снежинки от 1 и 2 клас, които танцуваха красив Валс на снежинките

 

 

Малките коледари пък пяха за Коледа и наричаха за здраве и късмет. За празничната атмосфера допринесоха музикалните изпълненията на Иви – флейта, Кали – тромпет и на пиано - Сашо и Мишо. Габи и Мони от 5 клас забъркаха "Коледна магия" за всички в залата. А как се празнува Коледа по света ни разказаха чрез викторина учениците от 4 и 5 клас. Виви от 5 клас ни развълнува с изпълненията на песните "Бяла Коледа" и "Коладе, ладе".

 

 

Рождество Христово и Коледа народът ни свързва с много обичаи и традиции за здраве, берекет и късмет. И тази година коледарската дружина навести дома ни, за да благослови за здраве и берекет. Коледарите пяха и завъртяха буенека, а стопаните им благодариха и надариха с кравайчета.

 

 

Българската народна песен и танц присъстват неизменно във всеки празник на народа ни. Намериха специално място и в нашия – поздрав с Шопски танц от децата на танцова група "Хоп троп‘‘ и Петрунино хоро от танцьорите на "Хоротропци". Песента "Коледен звън", в изпълнение на всички деца и учители, и със специалното участие на Свилен Камбуров, докосна всички сърца, накара и родители, и гости да припяват "Коледа, Коледа, Коледа" и предизвика бурни аплодисменти и емоции в залата.

 

 

Поздравления за нашите чудесни водещи Иси и Нора, които сякаш огряваха сцената и цялата зала.

 

 

Съвсем заслужено всички деца получиха подаръци от любимия Дядо Коледа, който и тази година беше наш скъп гост. Накрая по традиция се почерпихме с традиционни български ястия от празничната коледна трапеза, подготвена от родителите, и тропнахме български хора. Коледа е време за споделяне, за даряване на любов и разпръскване на щастие.

 

 

Такова беше нашето коледно тържество "Заедно на Коледа".

Повече за тържеството може да видите тук: https://www.youtube.com/watch?v=2sqPcCnQZw4

Или на страницата ни във Фейсбук.

 

Текст, снимки, видео:

БУ "Св. св. Кирил и Методий" - Лос Анджелис