Коледният празник на училище "Гергана" - Ню Йорк

 

 

Прекрасен Коледен празник се състоя в училище "Гергана" - Ню Йорк на 18 декември 2022 г. Поздравления към всички присъстващи отправиха Генералният консул на България в Ню Йорк г-н Ангел Ангелов и ръководителката на училището г-жа Нели Хаджийска.

 

 

Г-н Ангелов поздрави искрено всички родители, които години наред посвещават неделите си на българското образование, и сподели личния си опит, че това се отплаща: едно от двете му децата, родено в Ню Йорк, при завръщането си в България бързо и безболезнено се е вляло в българската образователна система, след като е учило години наред в "Гергана".

 

 

За 19-и пореден път от създаването на "Гергана" през 2004 г., за час и 45 минути децата пяха (три възрастови групи на детския хор), декламираха, играха гимнастика и художествена гимнастика (три възрастови групи), представиха пиеската "Житената питка", изпълняваха части от двата ни мюзикъла "Как без музика" и "Екранът", танцуваха народни танци.

 

 

Смесеният хор от родители и учители в училище "Гергана" пя и участва в забавата наравно с децата.

 

 

"Гергана" има и новосформирана театрална група от родители и учители, която до края на учебната година ще представи пиеса за възрастни.

.

 

Докато децата репетираха преди концерта, много татковци и дядовци успяха да гледат мача между Аржентина и Франция. Една училищна стая беше специално предназначена за любителите на футбола.

.

 

Благодарности на всички учители и родители, подарили този красив и пъстър Коледен празник на българската общност в Ню Йорк, Ню Джърси и Кънетикът! ❤ Без общите усилия на всички тях нямаше да бъде толкова хубаво, красиво и весело!

 

.

Чудният ни Коледен концерт на 18 декември прерасна по-късно във весело празненство за деца и родители. Посрещнахме дядо Коледа и, както винаги, той раздаде на герганчетата само хубави български книжки. Имахме томбола с награди за децата. Много музика и танци. И вкусна празнична трапеза.

 

 

Наблюдателните ни деца коментираха, че Дядо Коледа имал маратонки "Адидас", вместо червени ботуши, и червени, а не бели ръкавици.

 

 

Училище "Гергана" - Ню Йорк

Снимки: Яна Хаджийска, Ива Събчева, Нели Хаджийска