Лекция и урок на тема „Васил Левски в Белград“

 

Лекторатът по български език, литература и култура в Белград успешно се включи в националната иницитива „150 УРОКА ЗА ВАСИЛ ЛЕВСКИ“* на СУ „Васил Левски“ – Карлово, с медийното партньорство на ИТ „Аз мога, аз знам“.

 

 

На 22 февруари 2023 г. в кабинета по български език на Белградския университет д-р Радостина Стоянова, лектор по български език, литература и култура, се проведе лекция на тема „Васил Левски в Белград“.

 

 

На 23 февруари 2023 г., в Българското училище „Любен Каравелов“ към Посолството на Р България в Белград, се проведе урок на тема „Васил Левски в Белград“. Урокът бе проведен от Александра Ристич, студентка в Белградския университет, под ръководството на лектора по български език д-р Радостина Стоянова.

 

 

Учениците получиха книжки, посветени на Васил Левски, изготвени в лектората, както и грамоти за участие. Учебните занятия бяха осъществени като част от проекта „150 урока за Васил Левски“, национална инициатива на СУ "Васил Левски", гр. Карлово, с медийното партньорство на ИТ „Аз мога, аз знам“.

 

 

Текст и снимки:

Д-р Адриана Любенова

----------------------------------------------------------------------------

* ОЩЕ ЗА ИНИЦИАТИВАТА "150 УРОКА ЗА ВАСИЛ ЛЕВСКИ":

НАЦИОНАЛНА ИНИЦИАТИВА „150 УРОКА ЗА ВАСИЛ ЛЕВСКИ“, по идея на СУ „Васил Левски“ - Карлово

Уроците за Апостола – от Чикаго до Аман