Вълнуващата "Приказка за България" продължи на родна земя

 

Вълнуващата "Приказка за България", започната от Българско неделно училище "Св. св. Кирил и Методий" в Атина, продължи и на територията на България в Пловдив. Срещи и нови приятелства с децата от ОУ "Алеко Константинов" - Пловдив и БНУ "Цар Симеон Велики" - гр. Орестиада, Гърция. Благодарности от ръководствотo на БНУ "Св. св. Кирил и Методий" - Атина и г-жа Мими Ничева бяха отправени към Пловдския университет "Паисий Хилендарски" и Асоциацията на българските училища в чужбина.

----------------------------------------------------

 

Група ученици продължиха „Приказка за България“ с посещение в Пловдив

 

Вълнуващата „Приказка за България“, започната от БНУ „Св. св. Кирил и Методий“ в гр. Атина в деня на националния празник 3-ти март, продължи и на територията на родината ни от 18 до 22.04.2023 г. в Пловдив, с група ученици, изявили се през настоящата учебна година, благодарение на финансовите средства, отпуснати от МОН по националната програма „Роден език и култура зад граница“.

 

 

Незабравими мигове и вълнуващи контакти бяха споделени с децата от ОУ „Алеко Константинов“, гр. Пловдив, и БНУ „Цар Симеон Велики“, гр. Орестиада, Гърция.

 

 

Специални благодарности от името на директора на БНУ „Св. св. Кирил и Методий“ бяха изказани за доц. Адриана Любенова и г-жа Боянка Иванова – членове на УС на АБУЧ, без чието съдействие и подкрепа пътят към родните места на Левски, Ботев и Вазов нямаше да бъде така емоционално осветен и патриотично зареждащ, споделят от ръководството на училището.

 

 

Г-жа Мими Ничева разказва с благодарност, възхищение и вяра, че:

„Топлият прием в ПУ „Паисий Хилендарски" от заместник ректора доц. Надя Чернева и импулсът за продължаване на образованието в България; увлекателните разкази за трите бисера от огърлицата на крайбалканските възрожденски градчета на г-н Родозов; изключителната осанка на Апостола в Карлово (с аромат на роза); мястото на вълненията на Рада Госпожина, родната къща на Вазов и гордо извисеният дух на Ботев в „тоя алтън Калофер“ са само част от тази дивна приказка, която ще има своето продължение в мотивацията на всички участници да не спират да пеят, да рецитират и да танцуват за България.“

 

 

Снимки: БНУ „Св. св. Кирил и Методий“

Източник: aba.government.bg