Празник на първокласниците в Българското училище във Виена

 

Първокласниците в българското училище „Св. св. Кирил и Методий“ доказаха, че вече могат да четат

 

 

На 11 май 2023 година – деня на Св. св. Кирил и Методий – в празнично украсените класни стаи на Българското училище във Виена, носещо техните имена, се случи поредното ЧУДО! Нашите първолаци с много настроение и нескрито вълнение гордо заявиха пред своите родители и гости: „Ние сме вече грамотни“.

 

 

Все още са живи спомените ни от слънчевия 15-ти септември, когато с много вълнение и любопитство ги посрещнахме в двора на БКИ „Дом Витгенщайн“, пред паметника на Светите братя Кирил и Методий – същите тези прекрасни, малко плахи и несигурни наши първокласници. А днес, на своя „Празник на буквите“, вече пораснали и добили самочувствие, те се изправиха безстрашно пред своята публика и със стихчета и песни се сбогуваха с първото си Букварче и посрещнаха с вълнение неговата сестрица Читанката.

 

 

И още нещо от чудесата се случи в този незабравим ден – всяко дете написа своето първо писмо до своите родители и доказа смело и убедително, че вече е грамотно. Със светнали лица и радостни усмивки първокласниците с гордост приеха своя първи сертификат за грамотност и получиха заслужени аплодисменти от гостите.

 

 

Тържеството завърши с изненада за първокласниците. Учителките им - г-жа Краси Шарф, г-жа Ани Геранлиева, г-жа Симона Захариева и г-жа Люба Маркова - бяха подготвили за своите ученици красиви торти с форма на книги в различни цветове за всеки клас – за 1 „а“ в зелено, за 1 „б“ и 1 „в“ в червено, и за 1 „г“ в синьо. Разбира се, не липсваха и други лакомства, подготвени от гордите майки и баби.

 

 

Беше весело, шумно и вкусно!

 

Ирина Владикова,

директор на училище „Св. св. Кирил и Методий“ - Виена

 

Източник: Bulgaren.org