Още един празник в БУ „Иван Станчов” към Посолството в Лондон

 

На 4 юни 2023 г. (неделя) в Българското училище „Иван Станчов” към Посолството на България в Лондон гостува Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний. В този ден, когато Православната църква честваше голям християнски празник – Петдесетница, имахме занимания с най-малките ни ученици – 6-годишните Азбукарчета.

 

 

В параклиса „Св. Иван Рилски” към Българското посолство бяха се събрали множество миряни, за да присъстват на службата, изнесена от дядо Антоний. Радостни бяхме, че той и придружаващите го, сред които бе и нашият лондонски отец Добромир, посетиха училището ни, за да поздравят децата.

 

 

С бащински думи митрополит Антоний обясни на малките ни възпитаници същността на християнския празник, поздрави ги с 35-годишния юбилей на училището ни, пожела им да бъдат прилежни в учението, благослови децата и класната ни стая.

 

 

А нашите Азбукарчета изнесоха кратка програма от песнички и стихотворения, прекрасно изготвена от г-жа Невяна Анастасова.

 

 

След това използвахме слънчевия ден, за да излезем с децата на двора и там също да поздравим дошлите наши съграждани от българската общност в Лондон с няколко стихотворения и песничката за българската азбука. Имаше и малко стихче за благодарност към любимия учител.

 

 

Беше редовен учебен ден за децата ни, но беше и усмихнат празник, а накрая имаше и сладка почерпка.

 

 

Благодарим на дядо Антоний за уважението. Винаги, когато идва в Лондон, той гостува в училището и благославя делата ни.

 

 

Благодарим и на прекрасните учителки – г-жа Невяна Анастасова и д-р Валентина Александрова, които обгрижват с такава обич нашите Азбуарчета, вселяват в душите им любов към знанието и всичко родно.

 

 

Снежина Мечева,

директор на БУ „Иван Станчов” към Посолството на България в Лондон

Снимки: БУ "Иван Станчов"