Нели Хаджийска от "Гергана" - Ню Йорк с отличие "Пробуда"

 

Нели Хаджийска, училищен ръководител на "Гергана" - Ню Йорк, е наградена от Министерството на образованието и науката с престижното отличие „Пробуда“. Ето какво пише за това Генералното консулство на Р България в Ню Йорк:

 

 

Поздравления за Нели Хаджийска за награждаването и от Министерство на образованието и науката на България с отличие „Пробуда“, за изключителен принос към българското образование по света!

Mис Нели получава признанието в качеството й на училищен ръководител на Български детски хор и училище "Гергана" - Ню Йорк.

.

 

През годините тя активни работи и в тясно сътрудничество с Генералното консулство в Ню Йорк за промотиране на българското образование, култура и изкуство.

Отличието за българските учители зад граница бе учредено от МОН тази година. При представянето на отличието тогава министърът посочи, че то е наречено "Пробуда", защото учителите са съвременни будители и съхраняват българския дух далеч от дома.

Присъединяваме се към коментара на министъра на образованието и науката и изказваме благодарност към дейността на всички учители в американския североизток, които действително са съвременни будители!