Международен ученически конкурс "Приказки за киселото мляко"

 

 

Конкурсът се организира по повод 40 години от създаването на Българско училище "Д-р Стамен Григоров" - Женева, Швейцария. Под егидата на Постоянното представителство на Република България към ООН и други международни организации в Женева. С подкрепата на Фондация "Д-р Стамен Григоров" - България, Асоциация за българско образование, култура и традиции "Д-р Стамен Григоров" - Женева, Галерия Blitz Artco - Женева.

Целта на конкурса е да стимулира творческия потенциал на всички родолюбиви българчета в училищна и предучилищна възраст, да се насърчат творческите им способности и фантазия, да се предостави възможност за изява и развитие.

И да съхрани паметта за доктор Стамен Григоров – български микробиолог и лекар, описал бактерията Lactobacillus bulgaricus (Grigoroff, 1905) – микроорганизъм, предизвикващ образуване на българското кисело мляко, и запознаване на участниците с процеса на млечнокиселата ферментация и превъзходните хранителни и диетични свойства на киселото мляко като хранителен продукт.

Срокът за изпращане на творбите е до 1 май 2024 г.

Повече информация и регламент на конкурса тук:

Регламент - Българско училище (bgschoolgeneva.ch)