Oткрити уроци „По стъпките на Апостола в Сърбия“ в училище „Васил Левски“ - Атина

 

Снимка: Фейсбук / Катедра за сръбски език с южнославянски езици на Белградския университет

Студентите българисти от Белградския университет Биляна Стояновски и Елена Матич изнесоха открити уроци на тема „По стъпките на Апостола в Сърбия“ в Българското неделно училище „Васил Левски“ в Атина, под ръководството на д-р Радостина Стоянова, лектор по български език, литература и култура в Белградския университет. Това съобщи за рубриката „БГ Свят“ на БТА самата д-р Стоянова.

Уроците са осъществени в рамките на Международния форум „Мисията учител по български език в многоезична среда. Предели на (не) възможното“, който е част от проекта на Атинския национален и Каподистриев университет „GraecoΒulgarica – Български културен калейдоскоп през гръцки поглед“ към Националната програма на Министерство на образованието и науката „Неразказаните истории на българите“, посочват на своята страница във Фейсбук от Катедрата за сръбски език с южнославянски езици на Белградския университет.

На уроците са присъствали ученици от началните класове и техните учителки. Децата са получили като подарък книжки за Васил Левски, който е патрон на училището им. Учениците са научили факти за Апостола на свободата и собственоръчно са изработили венци с неговия образ.

Домакин на форума бе Център „Селимински“ (Гръцко-българско сдружение за култура Seliminski Centre - Bulgarian Language Schools in Greece) с председател Мая Лунголова.

Източник: БТА