Форумът на БНУ „Св. Иван Рилски“ в Кеймбридж - под патронажа на Тихомир Стойчев

 

 

На 12 май 2024 г. в Кеймбридж, Великобритания, ще се проведе форум под надслов "Неделните училища – пример за ползотворно сътрудничество между държава, НПО и чужди образователни системи, които залагат на двуезичното обучение". Форумът се организира по случай 10-годишната от основаването на Българско неделно училище "Св. Иван Рилски" - Кеймбридж.

Съорганизатори на форума са Министерството на образованието и науката, Изпълнителната агенция за българите в чужбина, СУ „Св. Климент Охридски“, Асоциацията на българските училища в чужбина, БУ „Иван Станчов“ към Посолството на България в Лондон, БУ „Слово“ - Оксфорд.

Новият посланик на България в Обединеното кралство Тихомир Стойчев, който вече е в Лондон, ще поеме патронажа на Форума в Кеймбридж и лично ще присъства на 12 май - пише Нина Борисова, директор на Българско културно и образователно дружество "Св. Иван Рилски" - Кеймбридж, Питърборо и Сполдинг, и член на Управителния съвет на Асоциацията на българските училища в чужбина.

"За нас това е огромна чест и се радваме, че неговият мандат ще започне с едно събитие, за което се надяваме, че всички ще се гордеем." - пише още тя.

Актуализираната програма на форума, който ще бъде предшестван на 11 май от тържествен концерт на БНУ "Св. Иван Рилски" - Кеймбридж, тук:

Програма форум - 11_12.05.2024