Тържество в БУ "Христо Ботев" - Туламор

 

 

С нежния глас на Гери, в съпровод на гайда, започна и последният учебен ден в БУ "Христо Ботев" в Туламор. Посрещнахме скъпи гости - г-жа Райна Манджукова, изпълнителен директор на Изпълнителната агенция за българите в чужбина, и г-жа Ваня Андреева-Малакова, посланик на Република България в Ирландия; г-жа Зорница Гоган, директор на БУ "Райна Княгиня", и колеги от същото училище.

 

 

Г-жа Райна Манджукова говори за това колко е важно да сме заедно - един екип от родители и учители, колко е хубаво, че пазим езика ни и го предаваме на децата си, макар и далеч от България. Агенцията подкрепя инициативите на българските училища в чужбина - ни увери тя - и с радост се включват във взаимни инициативи и дейности.

 

 

Г-жа Ваня Андреева-Малакова поздрави учениците и родителите с успешното завършване на учебната година.

 

 

Г-жа Зорница Гоган също поздрави учениците за упорития труд и успешното завършване.
Децата приветстваха гости и родители с кратка програма.

 

 

Мил и тържествен момент беше връчването на удостоверенията от г-жа Манджукова. Тя прие с радост и заедно с удостоверенията за завършено обучение на учениците подари на всяко дете книжка и българско знаме.

 

 

Много вълнуващи моменти преживяхме в този ден, но един от тях ни докосна най-силно! Родители благодариха на учителите за положения труд, за мотивацията, за щедростта на време, знания и обич! Защото работата на учителя е свещено дело, което се върши с ентусиазъм, обич и отдаденост. Не е работа, призвание е!

 

 

И ние благодарим, родители! За Вашите деца, умни, упорити и любознателни, за доверието, за това, че сме заедно вече 12 години! Вълнуващ ден, тържество на радостта, благодарността и единството!

След тържествената част всички заедно извихме кръшно българско хоро.

 

 

Този ден с чудесен празник, изпълнен с много усмивки, е повод за радост и гордост, и вяра, че заедно можем много, можем всичко!

А всичко хубаво предстои!

Носим Родината в сърцата!

 

 

Текст и снимки:

БУ "Райна Княгиня" - Дъблин и Туламор