Warning: fopen(/home/abgschoolhostbg/public_html/system/storage/cache/cache.store.1722043917): failed to open stream: No such file or directory in /home/abgschoolhostbg/public_html/system/library/cache/file.php on line 28Warning: flock() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/abgschoolhostbg/public_html/system/library/cache/file.php on line 30Warning: fread() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/abgschoolhostbg/public_html/system/library/cache/file.php on line 32Warning: flock() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/abgschoolhostbg/public_html/system/library/cache/file.php on line 34Warning: fclose() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/abgschoolhostbg/public_html/system/library/cache/file.php on line 36 15 години българско училище в Мостолес, Испания

15 години българско училище в Мостолес, Испания

 

 

На 25 май 2024 г. нашето училище "Св. Иван Рилски" в Мостолес, Испания, отпразнува своя 15-годишен юбилей с тържествено събитие, което ще остане завинаги в сърцата на всички присъстващи. Паркът в центъра на Мостолес беше изпълнен с музика, песни, радост, усмивки и гордост от постигнатото през годините.

 

 

На празника присъства посланикът на Република България в Кралство Испания, г-н Алексей Андреев, и кмета на Мостолес, г-н Мануел Баутиста, което подчерта значимостта на този юбилей не само за нашето училище, но и за цялата българска общност тук.

 

 

Училището получи плакет от Изпълнителната агенция за българите в чужбина и поздравителни писма от министъра на образованието, Асоциацията на българските училища в чужбина, както и от бивши учители, ученици и родители.

 

 

Тържественото събитие включваше разнообразна програма с изпълнения на ученици и гости. Сред тях бяха нашите приятели от Асоциация Rumiñahui от Еквадор, Кrakos от Полша и танцовата група на Кати Коронел от Парагвай. Българските народни песни и танци, изпълнени от фолклорните състави на Асоциация "Балкан", огласиха целия Мостолес, изпълвайки въздуха с магията на нашия фолклор.

 

 

Деца и учители разказаха за значението на делото на Светите братя Кирил и Методий и техните ученици, за безценния принос на България в запазването на духовността и културното наследство.

 

 

През тези 15 години нашето училище постигна многобройни успехи. От малка училищна общност, успяхме да се превърнем в средище на култура, образование и приятелство. Нашите ученици не само усвоиха знания, но и се изявиха на многобройни конкурси и фестивали, носейки гордост на всички. Учителите ни вложиха неуморим труд и творчество, за да предоставят най-доброто образование на нашите деца. Възпитаниците ни са наши посланици по света, носейки духа на България.

 

 

Училището ни не е просто място за учене, то е като дом за много деца и семейства, където намираме приятели и подкрепа.

 

 

Благодарим на всички за усилията и обичта, които вложиха през тези 15 години!

 

 

Антоанета Мишева

Снимки: ПБНУ "Св. Иван Рилски" - Мостолес, Мадрид

Още снимки ТУК