Отбелязване на 24-ти май в Кувейт

Празникът започна с "Върви народе възродени към светли бъднини върви". Запяха я учениците,а с тях заедно родители и гости. По традиция програмата продължи със стихове за светите братя Кирил и Методий, буквите и Родината.

Учениците в нашето училище са горди ,че и ний сме дали нещо на света и с приповдигнато настроение рецитираха Българската азбука в стихове... Децата от подготвителната група зарадваха публиката с вълшебните изпълнения на балет и рокендрол.

Кулминацията на тържеството беше, връчването на Свидетелствата от Посланик Илко Шивачев по образец на МОМН и художествено оформени от художник Константин Иванов-нашия най-щедър спомоществовател.

Проведен беше благотворителен търг на картини в полза на Българското училище.
За почерпката на децата се погрижи Клубът на българката в Кувейт и родителите.
Училище "Св.св. Кирил и Методий" към Посолството на Република България в Кувейт изказва своята искрена благодарност към Дипломатическата мисия, за безрезервната подкрепа, за търпението и разбирането; към ДАБЧ /Държавната агенция за българите в чужбина/; към АБУЧ/Асоциациата на българските училища в чужбина/ като им честити 24 май - нашия символ на достойнство,традиция и духовност.

С уважение,
Таша Малешкова
ръководител БГ училище, Кувейт