Организация на Втората конференция на АБУЧ

Съобщения от УС на АБУЧ:

  • На 30.07.2009 г. от 10.30 сутринта в Националния исторически музей (София, кв. Бояна, ул. „Витошко лале” 16) ще се проведе съвместно с МОН Конференция на тема: Роден език и култура зад граница.
  • На 31.07.2009 г. от 10.00 часа в Националния исторически музей (София, кв. Бояна, ул. „Витошко лале” 16) ще се проведе Общо събрание на АБУЧ. Пълен текст на поканата и дневен ред.
  • На 22.07.2009 г. в Агенция Софияпрес се проведе пресконференция, организирана от АБУЧ, на тема: “Политиката на България по отношение на българските училища в чужбина и очакванията от новото правителство на страната”. Отзиви е медийте за пресконференцията:


На 30-ти юли 2009 г. в Националния исторически музей, ул. „Витошко лале“ 16, София, ще се проведе Kонференция на тема "Българският език и култура зад граница", организирана съвместно от АБУЧ и МОН. Изказваме благодарност на г-н Даниел Вълчев, зам-министър председател на Република България и министър на образованието и науката за готовността МОН да бъде съорганизатор на конференцията и на проф. Божидар Димитров, директор на НИМ, за неговото съдействие музеят да бъде домакин на конференцията.

Каним колегите от целия свят и всички заинтересувани по темата за образованието по български в чужбина да се присъединят към нас. За по-добрата организация, молим да заявите своето желание да присъствате на конференцията като изпратите заявка на следния адрес: conference@abgschool.org. Заявките за участие трябва да се получат не по-късно от 15-ти юли 2009.


Писмо от мин. Вълчев до АБУЧ във връзка с провеждането на конференцията.